Personvern og sikkerhet

Personvern, nettbasert behandling av personopplysninger.
Denne personvernerklæringen gjelder for Norgesplaster AS sine nettsteder.

1. Innledning

Nettstedet selvtesteren.no eies og driftes av Norgesplaster AS, org.nr. 995 011 727, Granlivegen 21, 4707 Vennesla.
Nettstedet selvtesteren.no gir mulighet til å se og kjøpe våre produkter over internett, og få de levert hjem. Man samtykker til denne personvernerklæringen når man går inn på og tar i bruk nettstedet.

2. Om vår personvernerklæring

selvtesteren.no er en nettbutikk og denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger om våre besøkende. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og handlehistorikk.
All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Norgesplaster AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. 
Norgesplaster AS tar personvern alvorlig. Vi er opptatt av at våre kunder skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om kundene, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til den enkeltes personvern.
Ved å ta i bruk våre tjenester som tilbys via nettbutikken selvtesteren.no samtykker man til at vi samler inn og bruker kundenes personopplysninger. Vårt grunnlag for å behandle opplysningene er samtykket fra kunden.
Vi samler informasjon om kundene for å kunne gi målrettede og relevante tilbud. All  data er trygt oppbevart og brukes kun av oss til det vi oppgir i denne erklæringen. Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på post@selvtesteren.no / tel: 38 15 22 00.

Man kan når som helst endre på dine nettleserinnstillinger for å avvise informasjonskapsler.

3. Nettbutikken selvtesteren.no

Vår nettbutikk selvtesteren.no gir oversikt over våre produkter og mulighet til å bestille varene hjem til. Videre gir den informasjon om oss og våre tjenester. Når man går inn på selvtesteren.no og tar i bruk nettsiden og nettbutikken, kan vi innhente opplysninger om kunden i henhold til denne erklæringen. Man trenger ikke opprette konto hos oss for å handle våre produkter, men man må oppgi navn, adresse, gyldig e-postadresse og mobilnummer (+47). Denne informasjonen trengs for å kunne ekspedere og sende ordre.

4. Hvilke opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om brukerene.  
Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Informasjonskapsler (cookies) og annet innhold som lagres lokalt

Informasjonskapsler (cookies) er en liten kode som lagres som en tekstfil datamaskinen når man laster en nettside. En cookie kan ta vare på informasjon som tastes inn, og oppbevares til neste gang nettsiden besøkes av samme maskin. På den måten slipper man å registrere informasjon flere ganger, og cookies kan dermed være til stor hjelp for brukeren.

Vi bruker i dag følgende coockies

  • Cookie for Google Analytics
  • Cookie for 24Nettbutikk

Ingen av våre cookies gjør at vi kan knytte informasjon til enkeltpersoner. Bruken er ren funksjonell og brukes for å skille mellom besøkende. Dersom man har satt nettleseren sin til å avvise cookies fra vår nettside, vil man ikke være i stand til å fullføre et kjøp i nettbutikken. Vi anbefaler derfor at man godtar bruk av cookies når man besøker vår nettbutikk selvtesteren.no.

På nettstedet selvtesteren.no logger vi informasjon om alle besøkende ved bruk av Google Analytics for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet, for statistikk, for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden, for annonsestyring og for at vi kan tilpasse sidene optimalt til deg som bruker.

Opplysninger vi får gjennom bruk av nettsiden vår

Vi samler blant annet informasjon om: 
Brukerens enhet og internett-tilkobling: Vi registrerer informasjon om enheten som benyttes, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi samler også informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
Besøk/bruk av sidene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om hvilke sider kundene våre er inne på, når de er inne på sidene, hvilke funksjoner som er brukt på sidene, kjøp som gjøres, og hva som er handlet.
Informasjon om posisjon: Vi registrerer kundens geografiske posisjon når de bruker vår nettside.

Opplysninger du selv gir oss
Når man handler eller registrerer seg hos oss, må man oppgi navn, norsk mobilnummer, gyldig e-post adresse, adresse og postnummer. Opplysningene lagres av oss. Denne informasjonen er knyttet til ordre og brukes kun i ordresammenheng.

7. Bruk av opplysninger

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:

For å tilpasse nettsiden og å gi anbefalinger og relevant markedsføring

Vi bruker personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for kundene, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet. 
Vi ønsker å gi anbefalinger og produktinformasjon som er mest mulig relevant for brukeren.

For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Til analyse og til å sende kampanjetilbud via digitale nettsteder som f.eks Facebook.

For å sende ut nyhetsbrev
Vi bruker personopplysninger til å sende ut nyhetsbrev med f.eks kampanjetilbud og produktnyheter, dersom brukeren har samtykket til å motta dette. Man kan når som helst bestemme at slik markedsføring skal opphøre ved å bruke avmeldingsfunksjon i e-posten eller ved å sende en mail til post@selvtesteren.no.

For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produktsortimentet og tjenestene våre. 

For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

8. Om deling av personopplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder underleverandører tilknyttet tjenestene, blant annet Post Nord for frakt av varer kundene bestiller. Disse trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg. Unntak gjelder også for tekniske samarbeidspartnere som Nets for gjennomføring av transaksjoner på nettbutikken selvtesteren.no. Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.   

9. Hvordan lagres informasjonen?

Informasjon innhentet gjennom selvtesteren.no lagres i vårt CRM-system, Visma og i 24Nettbutikk (kun for registrerte kunder i selve nettbutikken).

10. Dine rettigheter

Som bruker av nettsidene våre har man rett til å kreve innsyn i personopplysningene sine og hvordan de behandles. Man kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan man til enhver tid trekke samtykket tilbake. Dersom man mener at Norgesplaster AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har man rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

VI kan når som helst kontaktes dersom man ønsker å slette sine lagrede opplysninger. Norgesplaster AS vil også sørge for å slette personopplysninger dersom man ikke lenger har et aktivt kundeforhold til oss.

Brukeren kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om dem og hvordan vi skal bruke disse. Dette kan gjøres ved å kontakte oss på post@selvtesteren.no
Vi kan også kontaktes dersom brukeren ønsker innsyn i hvilke av sine personopplysninger vi har lagret. 

11. Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss.

Vår kontaktinformasjon er:
Post: Norgesplaster AS, Granlivegen 21, 4707 Vennesla
Telefon: 38 15 22 00
E-post: post@selvtesteren.no

Kontaktperson: Per Turnes